Altijd al boer willen worden?


Er wonen veel stedelingen in Hobrede. De agrariërs in ons dorp krijgen vaak vragen over dieren, waar de machines voor nodig zijn, hoe het op de boerderij gaat, et cetera.

De Dorpsraad van Hobrede heeft daarom het initiatief genomen om een “InBOERgeringscursus” op te zetten. Hierin worden veel gestelde vragen beantwoord en kun je al je vragen stellen. De eerste cursus is op dinsdag 26 maart 2019, aanvang 20:00 uur. Locatie: Boerderij Wennekers.

Naast dat er een toelichting gegeven wordt gaan we ook machines bekijken, de stal in en waar mogelijk zelf de handen uit de mouwen steken.

De InBOERgeringscursus is dus luisteren, kijken, voelen en ruiken!

Vier jaargetijden

De InBOERgeringscursus wordt op vier avonden georganiseerd, in maart, juni, september en december. Op elke avond gaan we in op wat in het komende seizoen op het land of in de stal gaat gebeuren. Daarbij bezoeken we ook agrarische bedrijven in onze omgeving.

Doe je mee?

De eerste avond is op 26 maart bij boerderij Wennekers, Hobrede 16. Aanvang 19.30 uur. Eindtijd rond 22:00 uur.

Deelname is gratis, maar we stellen het op prijs als je je van te voren aanmeldt via info@hobree.nl of telefonisch 06 524363 49. Deze cursus is alleen bedoeld voor inwoners van Hobrede.

Als je vragen hebt mag je deze ook vooraf insturen, dan zullen we die beantwoorden.