Koningsdag 2019


 

Beste dorpsgenoten,

Ter gelegenheid van Koningsdag 2019 gaan we een bezoek brengen aan Korenmolen de Nachtegaal (www.nachtegaalbeemster.nl). De Nachtegaal is  een achtkante grondzeiler, ook wel achtkantige bovenkruier genoemd. De molen is ingericht als korenmolen. In 2019 bestaat De Nachtegaal 350 jaar.

Dit bezoek zal plaatsvinden op zaterdag 27 april en begint traditioneel in ons dorpshuis “De Zwaan”.

We starten om 9:30 uur met koffie/thee/limonade en oranjegebak, waarna we om 10:15 uur op de fiets of in de auto stappen naar de molen Hobrederweg 4a te Beemster. Hier begint om 10:30 uur een bezichtiging van de in werking zijnde molen. De uitleg vindt plaats in kleine groepjes.

Na afloop is er een kop koffie of thee met twee broodjes. Ook kan er tarwemeel, cake-mix of pannenkoekmeel worden gekocht.  Dit is tevens het einde van ons programma.

We willen uiterlijk 22 april weten met hoeveel personen jullie komen. Dit kan door het antwoordstrookje in dit formulier in de brievenbus bij Ben Bruidegom Hobrede 21 te doen, of door een appje te sturen naar 0625397381.

Het Oranjecomité,

Ida Hooijberg en Ben Bruidegom