Maandelijkse archieven: maart 2019


Altijd al boer willen worden?

Er wonen veel stedelingen in Hobrede. De agrariërs in ons dorp krijgen vaak vragen over dieren, waar de machines voor nodig zijn, hoe het op de boerderij gaat, et cetera.

De Dorpsraad van Hobrede heeft daarom het initiatief genomen om een “InBOERgeringscursus” op te zetten. Hierin worden veel gestelde vragen beantwoord en kun je al je vragen stellen. De eerste cursus was op  26 maart 2019 bij Boerderij Wennekers. Kijk hier voor een terugblik op de eerste cursusavond.

Naast dat er een toelichting gegeven wordt gaan we ook machines bekijken, de stal in en waar mogelijk zelf de handen uit de mouwen steken.

De InBOERgeringscursus is dus luisteren, kijken, voelen en ruiken!

In juni gaan we weer een cursusavond houden.


Franse Conversatie lessen

Na wat schuiven met data gaan wij op maandag 11 maart 20:30 uur weer van start met de Franse les onder leiding van mevrouw Anne Marie Bakker.

Het zijn 6 lessen op maandagavond. Conversatie Frans (dus hoe betaal ik en waar kan mijn caravan staan). De kosten zijn €€ 40.00 totaal en voor koffie/thee € € 1.40 per kop. Aanvang 20.30 uur. Bij deze lessen zijn ook mensen van buiten Hobrede van harte welkom!

Geef je nog even op via het aanmeldformulier, het is altijd reuze gezellig. De laatste avond hebben we een gezellig afscheid met muziek.


Ophaaldatums oud papier 2019

Iedere derde zaterdag van de maand wordt er vanaf 8:30 uur door  vrijwilligers oudpapier opgehaald in Hobrede. Dit levert jaarlijks een leuk bedrag op dat ten goede komt aan de verenigingen in ons dorp.

Het loont de moeite om al het oudpapier en karton in te zamelen. Iedere kilo levert ons geld op. Gooien we deze kilo’s echter in de grijze container dan verhoogt dit de gemeentelijke afvalstoffenheffing.

Kijk hieronder voor het ophaalschema 2019.

(meer…)