Berichten over reanimatie


Nieuwsbrief mei 2021 kun je hier lezen. Onderwerpen zijn:

  • Reanimatietrainingen weer van start
  • 70-plussers weer opgeroepen
  • Nieuwe Richtlijnen Reanimatie bekend
  • Hartstilstand zonder een getuige, wat nu?
  • Tip: neem je mondkapje mee!
  • Vraag en antwoord

Hieronder staan oudere berichten over reanimatie.

Stel je telefoon goed in!

Afgelopen weekend is er een incident geweest in onze regio waarbij ook mensen uit Hobrede zijn opgeroepen. Een aantal personen hebben geen oproep ontvangen, mogelijk omdat de telefoon niet goed ingesteld was.

Kijk hier hoe je je telefoon moet instellen.

Covid-19 richtlijn

Vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen is besloten om de richtlijnen voor reanimatie weer aan te scherpen. Bij elke reanimatie is weer het advies om de covid-19 richtlijn te volgen.

De Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), Ambulancezorg Nederland (AZN), de Nederlandse Vereniging Medische Managers Ambulancediensten (NVMMA) en HartslagNu hebben dit na uitgebreid overleg besloten.

Reanimeren volgens de covid-19 richtlijn betekent:
• Beoordeel de ademhaling door alleen naar de borstkas te kijken, open de luchtweg niet.
• Dek de mond en neus van het slachtoffer af en geef GEEN beademingen, WEL borstcompressies.
• Sluit de AED aan zo gauw deze beschikbaar is.

Lees meer over de covid-19 richtlijn

Het telefoonnummer waarmee wij je alarmeren gaat per 13 oktober veranderen! Het nummer 06 42500512 komt hiermee te vervallen.

Nieuw nummer: 097 00515 9109

Let op: het nieuwe nummer heeft 12 cijfers in plaats van 10!

Wat kan ik doen?
Sla het nieuwe nummer op als contact in je telefoon. Geef dit contact een andere ringtone, zodat je het snel herkent als wij je alarmeren per sms.

Wist je dat je ook kunt instellen dat het geluid van een sms door de stille modus en niet-storen status van je telefoon heen gaat? Lees hoe je dit instelt >

Waarom deze verandering?

De overheid heeft bepaald dat 06-nummers niet meer gebruikt mogen worden voor elektronische communicatiediensten. Omdat de alarmering van HartslagNu automatisch gaat via een machine en zogenaamde ‘machine to humane’ communicatie is, moeten wij ons 06-nummer aanpassen naar een 097-nummer.

Deze 097-nummers zijn ingevoerd om ook in de toekomst nog genoeg 06-nummers over te houden voor reguliere mobiele telefonie.