Terugblik wijkbijeenkomsten energie besparen


Op 22 november organiseerde de gemeente een avond over isoleren en zuinig omgaan met energie. De zaal zat aardig vol, ook omdat er veel bewoners uit omliggende dorpen waren.

In de bijeenkomst opende wethouder Dirk Dijkshoorn de avond. Dirk gaf aan wat de plannen van de gemeente zijn Voor de meeste dorpskernen is dat wij helemaal overgaan op elektriciteit als vervanger van gas. Daarom gaat de gemeente volgende jaar ook informatieavonden houden over zonnepanelen.

Deze avond lag het accent op energie besparen door isoleren en wat je zelf aan maatregelen kunt nemen. Ook vertelde een inwoner uit Oosthuizen wat hij zelf gedaan heeft bij de renovatie van zijn stolpboerderij om deze qua energie gebruik voor de toekomst gereed te maken.

De gemeente heeft posters en materiaal opgehangen met tips. Deze staan hieronder.

Wil je meer weten over verduurzamen? Kijk dan op duurzaambouwloket.nl.