AED-herhalings- en starterscurssen


Hobreeërs die een reanimatie-opleiding gevolgd hebben en aangesloten zijn bij HartslagNu hebben als het goed is van Stichting AED -Zeevang een mededeling gekregen over de verlenging van hun certificaat. Van 19 januari tot en met 27 januari worden de herhalingslessen georganiseerd. Op 20 januari is van 10:30 uur tot 11:30 uur een herhalingscursus in het dorpshuis in Hobrede.

Het is ook mogelijk om een nieuwe opleiding te volgen. Neem hiervoor dan contact op met de Stichting AED-Zeevang, via st.aedzeevang@gmail.com.

HartslagNu organiseert de inzet van vrijwilligers bij hartstilstand. Het is belangrijk dat er zo veel mogelijk HartslagNu-vrijwilligers per AED aangemeld zijn. Vooral de eerste 6 minuten zijn cruciaal voor de overlevingskans en het voorkomen van hersenschade. Na 6 minuten gaan de overlevingskansen snel achteruit. Bedenkt dat de brandweer na ongeveer 10 minuten en de ambulance na 15 minuten aanwezig is. Jouw rol is dus superbelangrijk!