Biljartworkshops op 10 en 24 maart door biljartvereniging “Nooit Gedacht”


Op zondag 10 maart en zondag 24 maart organiseert de biljartvereniging een workshop. Deze is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar de kunst van het biljartspel. De workshop wordt gegeven door een biljart-instructeur Hij start om 10.00 uur en duurt tot 15:00 uur. In de workshop komen alle elementen van het libre biljartspel aan de orde.

Deelname aan de workshop kost € 12,00 per persoon. Hiervoor krijg je naast de uitleg van de instructeur 2 x koffie of thee, soep en een uitsmijter. De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname.

Aanmelden kan bij Dirk van Berge, 06 2223 5321 of bij Jan Schans, 06 1065 7413.

Over biljarten….

Biljarten is sport, topsport zelfs. Maar in Hobrede doen wij, de leden van “Nooit Gedacht”, het voor de lol. Elke vrijdag zijn 15 tot 20 personen aan het biljarten in het dorpshuis.

Libre

Het spel heet ‘libre’ en wordt met een keu en drie ballen gepeeld. Bij libre stoot je met een stok (keu) tegen de speelbal aan. Het doel van het spel libre is om met de speelbal beide andere ballen in één keer te raken. Als dat lukt ben je nog een keer aan de beurt.