Twee keer Burendag in 2022!

Op 24 en 25 september is het Burendag weekend.

Zaterdag 24 september 2022, aan het werk

Burendag is niet alleen voor een gezellig samenkomst met lekker eten en drinken, maar ook samen iets doen voor de buurt. We gaan de bermen opruimen en daar waar nodig helpen we buren met hun tuin. Wij horen graag wie mee wil komen helpen. We starten 24 september om 10:00 uur en verzamelen bij nummer 35. Je kunt je aanmelden bij Inga (06 275 322 14, inga.tessel@gmail.com) of bij Hans (06 155 424 20, hans@hansmildred.nl). Het is wel handig als je zelf over gereedschap beschikt zoals een maaier, gras- of tuinhark, kruiwagen, en handschoenen.

Zondag 25 september 2022: lunch op de boerderij van de familie Knook-Steenman, Oud-Raeffeldamweg 7 (aan het eind)

  • 10:30 uur inloop met koffie en thee
  • 11:00 uur Klompenroute, een informatieve gezellige vragenroute over het erf.
  • 12:00 uur lunchbuffet tussen de koeien in d estal
  • 14:00 uur afsluiting

Wat neem je mee?

  • iets lekkers voor ongeveer 6 personen, bij voorkeur hersluitbaar verpakt en
  • bordje, bestek, beker

Graag vooraf aanmelden dat je komt, voor de inkoop maar ook voor het maken van een naamsticker. meldt je aan bij hans@hansmildred.nl of app naar 06 155 424 0.

Kom bij voorkeur op de fiets, maar wandelend door het veld met de trekpont over de Wijzend of met de kano kan ook. Laat het even weten bij de aanmelding. Dan vertellen we je hoe dat kan.

 

 

 


Bonte Rafel 1983-1984

In Zwanenpraat van september 2022 staat een klassenfoto van de klas van 1983-184 van de school in Hobrede.

De school heette de bonte Rafel.

Hieronder staat wie er allemaal in deze klas zaten.

 

(meer…)


Rabo Club Support campagne 2022!

De Rabobank investeert in clubs en verenigingen. Zo kunnen meer mensen daaraan meedoen. Dit jaar zijn er vanuit Hobrede twee deelnemers! De Floralia doet al jaren mee en voor het eerst ook de Dorpsraad van Hobrede. Alle leden van de Rabobank kunnen stemmen op de Stichting die zij geld gunnen. Elk lid mag drie stemmen uitbrengen. Ons advies: Stem op de Floralia Vereniging Hobrede EN op de Dorpsraad Hobrede. Met het geld dat gewonnen wordt besteed Floralia dit aan het Floralia feestweekend. De Dorpsraad besteedt alle inkomsten aan activiteiten in het dorp.

Een stem op Floralia en op de Dorpsraad is dus een stem voor jezelf!

Je kunt stemmen van 5 september t/m 27 september 2022.

Meer weten? Kijk op https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

 

 


Honderd jaar school in beeld

Eind september 2022 organiseert de de expositie “Honderd jaar school in beeld” in de Grote Kerk te Oosthuizen. De expositie bestaat uit schoolfoto’s van 1900-2000 met de namen (voor zover bekend) van de kinderen die erop staan. Het was een enorme klus om dit materiaal samen te stellen, vrijwilligers onder leiding van voorzitter Gerrit van der Meer hebben hier honderden uren aan besteed.

De eerste dag van de expositie is tevens een reünie. Maximaal 200 oud-leerlingen kunnen zich opgeven voor de opening op zaterdag 17 september 2022. Voor koffie en een hapje wordt gezorgd.

(meer…)


Floralia knalt weer in 2022!

De jaarlijkse Floralia wordt dit jaar gehouden op 9 en 10 september.
Op 9 september kunnen de planten worden ingeleverd. ’s avonds is ook steenwerpen.

10 september is weer een spetterende feestavond!


Hobreder bier, zolang de voorraad strekt!

Voor het 30-jarig bestaan is speciaal Hobreder Blond en Hobreder Tripel bier gebrouwen. Het bier is ook te koop, zolang de voorraad strekt, OP = OP!

Hobreder bier. Lekker om te drinken, leuk om te hebben, bijzonder om weg te geven!

Bestellen: Zowel Tripel als Blond zijn 3 euro per fles.

Je kunt dit bier bestellen via het bestelformulier hieronder. Maar onthoud: op = op (meer…)


Geen Garage Sale Hobrede 2022

Wij waren van plan om in juni weer eens een Garage Sale te organiseren. Maar helaas zijn er te weinig aanmeldingen gekomen om dit succesvol te kunnen doen. Daarom gaat het dit jaar niet door!

Volgend jaar wagen we weer een nieuwe poging.


Terugblik 5 en 7 mei: theater in het dorpshuis

Op 5 mei 2022 vierde Nederland Bevrijdingsdag. In Hobrede deden we dat voor het eerst in jaren ook. We deden dit op 5 en 7 mei in een speciale theatervoorstelling. De toneelvereniging  van Hobrede “Nieuw Leven” gaf samen met de muziekgroep “Vrienden van Hobrede LIVE” een optreden in het dorpshuis. De voorstelling werd daarbij ook nog mooier gemaakt met digitale beelden van Hobrede. Jan Remmert Struving, een oud inwoner van Hobrede, vertelde hoe hij als kind de oorlogsjaren in Hobrede ervaren heeft. De hele voorstelling werd door (oud-)Hobreeërs uitgevoerd.

Kijk hier voor de uitvoering op 7 mei. Kijk deze video alleen als je opeen Wifi of netwerk zit. De video duurt anderhalf uur en is zo’n 5 GB om te downloaden.

(meer…)


Asfaltherstel wordt hersteld

De gemeente heeft de asfaltreparatie gecheckt en afgekeurd.

Het asfalt is niet aangebracht zoals afgesproken, het is niet dik genoeg. Binnenkort wordt de nieuwe laag asfalt er weer uitgehaald. Er wordt daarna ook zand verwijderd.
Vervolgens wordt het opgevuld met asfalt. De volgende dag wordt daarop een toplaag aangebracht.

Hierdoor ontstaat een dikkere en sterkere asfaltlaag, die een betere structuur geeft. Er worden dan weer gele waarschuwingsborden geplaatst en er komen weer verkeersbegeleiders. Er wordt geen huis-aan-huisbericht verspreid.