Wat speelt er in het dorp? Maart 2024

Uitnodiging Jaarvergadering

Op 21 april a.s. houden wij weer onze jaarvergadering. Daarin geven we een vervolg op hetgeen in de dorpsvisie is opgenomen.

In onze dorpsvisie staat op basis van de enquête die we gehouden hebben, dat een groot deel van de inwoners niet tegen kleinschalige nieuwbouw is. Deze inwoners zien een eventuele mogelijkheid tot deze kleinschalige nieuwbouw aan de Oud-Raeffeldamweg en/of tegenover de volkstuinen en het dorpshuis. Bij de planontwikkeling van woningen dient rekening gehouden te worden met de verleende vergunningen aan het dorpshuis. Dit om exploitatie van het dorpshuis blijvend te kunnen uitvoeren.

 

(meer…)


Een welverdiend bloemetje

In het najaar van 1983 wordt Laura Steenman gevraagd om te gaan collecteren voor het Astmafonds. Vanaf 1984 doet zij dit elk jaar.

Dat was voor het Astmafonds (inmiddels heet dit het Longfonds) aanleiding om Laura dit jaar, als dank voor 40 jaar donaties inzamelen, een horloge en een bloemetje aan te bieden.

 


Biljartworkshops op 10 en 24 maart door biljartvereniging “Nooit Gedacht”

Op 10 maart was de eerste Biljartworkshop. Daaraan deden tien personen mee. Hier waren beginners bij maar ook leden van de biljartvereniging die hun (vaak zelf aangeleerde) techniek wilden verbeteren. De workshop startte om 10:00 uur en duurde tot 15:00 uur. Tussendoor werd gezamenlijk in het dorpshuis geluncht.

Onder begeleiding van een biljartinstructeur werden op drie biljarttafels diverse technieken beoefend. Eerst op korte afstand, daarna over het hele biljart. Soms was dit heel succesvol!

Er wordt op 21 april van 10:00 tot 15:00 uur nog een biljartworkshop gehouden, waarvoor je je nog kunt aanmelden!

(meer…)


Eerste Creatief Café Hobree, 28 februari, een succes!

Op woensdagavond 28 februari stond de deur van dorpshuis de Zwaan tussen 19.30 en 21.30 uur open voor creatieve Hobreder dorpelingen (en nabije buren).

De opkomst met 14 dames was een succes. Na een rondje (nader) kennismaken met koffie/thee en versgebakken brownies ging ieder aan de slag met zelf meegebrachte materialen of deed mee aan de workshop Japanse vouwkunst Origami, met engelengeduld gegeven door Renske.

Naast de mooie werken in wording, werd er volop gepraat en gelachen.

(meer…)


23 maart Landelijke Opschoondag

Op zaterdag 23 maart is weer de landelijke opschoondag. In Hobrede is het al een paar jaar gebruikelijk dat zwerfafval in de omgeving door de inwoners opgeruimd wordt.

Ook dit jaar roepen wij weer Hobreeërs op om met elkaar zwerfafval op te ruimen. Want uiteindelijk houden we allemaal van schoon en ergeren we ons aan zwerfvuil dat al dan niet per ongeluk in ons leefmilieu is beland.

 

Doe je mee?

Als je mee wil doen meld je dan aan bij Inga, 06 275 322 14 of bij Hans, 06 155 424 20. We starten 23 maart om 10 uur.

Op de foto de twee jongste maar succesvolle opruimers van vorig jaar.


Koningsdag 2024

Ter gelegenheid van Koningsdag 2024 gaan we een bezoek met rondvaart brengen aan De Poelboerderij in Wormer.

Het bezoek vindt plaats op zaterdag 27 april. In tegenstelling tot andere jaren beginnen we niet in ons Dorpshuis maar meteen bij de Poelboerderij.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij is de toegangspoort tot het Wormer- en Jisperveld.

We starten daar om 10:00 uur met koffie/thee en oranjegebak waarna we om 10:30 uur een lezing van circa een half uur krijgen over het Wormer- en Jisperveld, een van oorsprong laagveengebied met een unieke flora en fauna.

(meer…)


De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn er speciaal om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te waarderen en in het zonnetje te zetten. Het is een wedstrijd waarin deelnemende organisaties in maximaal 1 minuut kunnen laten zien wat hun organisatie zo bijzonder maakt. Er zijn mooie geldprijzen te winnen.

Het dorpshuis doet mee met een vlog. Deze staat op Youtube, maar is alleen via deze link te bekijken. Deze gaat uiteraard over de geweldige inzet van vrijwilligers.


Groot onderhoud A7

De rijksweg A7 heeft groot onderhoud nodig. Daarom wordt op het gedeelte van A7 tussen hectometerpaal (hm) 13.320 en hm 15.050 rechts en hm 13.650 en hm 16.100 links in de periode vanaf 30 maart tot en met 31 augustus 2024 (of zoveel korter als mogelijk dan wel langer als noodzakelijk) een aflopende maximumsnelheid van 90 naar 70 km/u in gesteld. Er zijn dan minder rijbanen beschikbaar.

Bron: Staatscourant 16 februari 2024 Rijkswaterstaat heeft hier een brochure voor gemaakt

 


Zwanenpraat op hobree.nl

Een oude Zwanenpraat nog eens nalezen? Dat kan.

Op de startpagina van www.hobree.nl staat een menukeuze ‘Over Hobrede’. Daar vind je alle Zwanenpraten terug.

Je kunt ook op deze link klikken.