Burendag 2021

Er zijn in de afgelopen jaren veel nieuwe mensen in Hobrede komen wonen. Deze nieuwe buren hebben we door Corona nog nauwelijks leren kennen. Maar ook het contact tussen oude buren is afgelopen tijd minder geweest. Op zaterdag  25 september 2021 is landelijke Burendag. Op Burendag hebben we weer eens ouderwets gezellige aandacht voor elkaar.

Hoe vieren we Burendag?

(meer…)


Reinoud van Brederode (1567-1633), baron, edelman, rechter en diplomaat maar vooral Heer van Hobrede

Reinoud van Brederode (Huis ter Kleef, Haarlem, 1567 – Den Haag, 7 januari 1633), heer van Veenhuizen, Spanbroek, Oosthuizen, Etersheim, Hobrede en Kwadijk, baron van Wezenberg, was een Nederlands edelman, rechter en diplomaat ten tijde van de Gouden Eeuw.

Van Brederode was een telg van het voorname adellijke huis Brederode en was de oudste zoon van Lancelot van Brederode en Adriana van Blois van Treslong. Zijn vader Lancelot, een bastaardzoon van Reinoud III van Brederode, speelde (net als Lancelots halfbroer Hendrik van Brederode) een belangrijke rol in de Tachtigjarige Oorlog: hij was viceadmiraal van de watergeuzen en kapitein tijdens het beleg van Haarlem en werd in 1573, na de val van Haarlem, onthoofd door de Spanjaarden.

(meer…)


Programma Floralia 2021

Het programma voor Floralia 2021 is:

Vrijdag 3 september 19:00 uur tot 19:30 uur: Planten inleveren

Zaterdag 4 september start om 20:00 uur: Steenwerpen. Opgeven als Team (4 personen) of individueel. Graag opgeven bij Irma, 06 20469653.

Zondag 5 september start tussen 12:00 uur en 14:00 uur: Autopuzzelrit voor jong en oud. Start bij het dorpshuis, als je rond 12:00 uur start, ben je rond 15:00 uur terug in Hobrede. Vooraf aanmelden bij Irma wordt gewaardeerd. Voor kinderen hebben we een puzzeltocht op de achterbank.

Vanaf 15:00 uur: Springkussen voor de kinderen en Rad van fortuin!

Prijsuitreiking planten, autopuzzelrit. Raadspel en zuivelmand

Tussen 17:00 en 19:00 uur lekker eten van Caskar Snacks bij het Dorpshuis

(meer…)


Nieuwe App!!!

De aankondigingen voor activiteiten doen we meestal met een briefje. Maar daar zitten kosten aan en is niet zo milieuvriendelijk. Daarom starten we een nieuwe app groep met de naam ‘Aankondigingen Hobrede’. In deze appgroep doen we alle aankondigingen, maar deze appgroep is zo ingesteld dat reageren niet mogelijk is. Dus geen discussie of vragen. Vragen kun je persoonlijk aan de organisator stellen.

Je kunt je aanmelden voor deze appgroep bij Hans Visser, 06 155 42 420. Zit je in de buurtapp dan hoef je je niet aan te melden. De hele buurtapp zetten we over. Wil je zelf iets organiseren en aankondigen? Neem dan contact op met Hans Visser, Nick Ruiter, Martijn Balster of Bart Visser.


Berichten over reanimatie

Nieuwsbrief mei 2021 kun je hier lezen. Onderwerpen zijn:

  • Reanimatietrainingen weer van start
  • 70-plussers weer opgeroepen
  • Nieuwe Richtlijnen Reanimatie bekend
  • Hartstilstand zonder een getuige, wat nu?
  • Tip: neem je mondkapje mee!
  • Vraag en antwoord

Hieronder staan oudere berichten over reanimatie. (meer…)


Eerste Zeevangspecial opgenomen in het dorpshuis

Afgelopen zaterdag is in het Dorpshuis voor de lokale omroep een talkshow opgenomen. Een gevarieerd programma over wat er speelt in de diverse dorpskernen van de voormalige Zeevang. Iedere aflevering zal een wisselend presentatieduo de gasten ontvangen.
Deze week o.a. burgemeester Lieke Sievers, zanger Marcel Kaptein en de jeugdturnsters Riva Bon en Ilva Burghouts en hun trainer. Verder wordt aandacht besteed aan het 30-jarig bestaan van het Dorpshuis ‘De Zwaan’ in Hobrede en trekt Ed Guyt in de rubriek ‘Het Klaphek voorbij’ de weilanden in.
De uitzending staat ook op Youtube.


Terugblik 30 jaar dorpshuis

Door corona is het niet mogelijk om het 30-jarig bestaan van het dorpshuis te vieren. Maar onder de gegeven omstandigheden werd er toch aandacht besteed. Op 10 mei is via de buurtapp een filmpje verstuurd. Het eindigde met het verzoek om op 11 mei de Hobreeër vlag uit te steken. Daar werd goed gevolg aan gegeven. Vervolgens werden Jack Steenman, Klaas Beets en Hans Visser geïnterviewd voor het Noord Hollands Dagblad. ‘s avonds hield het bestuur van het dorpshuis de maandelijkse vergadering. Met een mooie taart!

(meer…)