Aanleg glasvezel


Zoals ook in de rest van de Zeevang wordt in Hobrede in 2018 glasvezel aangelegd, zodat wij een moderne internetverbinding krijgen.

Bij het tot stand komen van het glasvezelnetwerk zijn vier partijen betrokken:

De Stichting ZeevangNet. De stichting is opgericht in 2015, na een verzoek van de voormalige gemeente Zeevang aan de Gezamenlijke Dorpsraden. De gemeente heeft onderzocht dat glasvezel naar alle huizen haalbaar is en vraagt de stichting er werk van te maken met het bedrijfsleven. In het bestuur zijn alle zeven kernen van de Zeevang vertegenwoordigd. Zeevangnet vind je ook op Facebook.

 

E-fiber legt het netwerk aan. Op hun website staat ook de planning van de aanleg van het netwerk.

 

 

TriNed is de provider voor het glasvezelnet. Op hun website kun je lezen welke diensten je af kunt nemen. Het aan te leggen glasvezelnetwerk is open, dat willen zeggen dat het ook beschikbaar is voor andere providers. Deze zullen waarschijnlijk snel volgen.

 

De inwoners van Zeevang. Omdat bijna 55% van de inwoners vooraf ingetekend hebben op een abonnement op het glasvezelnetwerk is het voor E-fiber en TriNed rendabel geworden om glasvezel aan te leggen. In principe wordt ieder adres in de Zeevang voorzien van een glasvezel aansluiting. Je kunt er echter alleen gebruik van maken als je ook een abonnement hebt afgesloten. Als je meteen meedoet is de aanleg gratis. Als je later alsnog aangesloten wil worden op glasvezel betaal je activeringskosten. Aanmelden kan nog steeds!

 

Zie ook: