‘Hofje van Hooijberg’ onthult op feestelijke Burendag


Op 23 juni was in Hobrede burendag. De nieuwe bewoners van Hobrede 35 tot en met 35E organiseerden dit voor alle Hobreeërs. Zo’n 110 personen zijn hier naar toe gekomen. De Vrienden van Hobrede LIVE zorgden voor de muzikale omlijsting.

Omdat in de afgelopen twee jaar veel bouwactiviteiten op het voormalige terrein van de boerderij van de familie Hooijberg zijn geweest, hebben de nieuwe bewoners hun dorpsgenoten uitgenodigd voor Burendag. De organisatie zorgden zoals gebruikelijk bij de burendag in Hobrede voor consumpties; de bezoekers namen allemaal gerechten mee.

Onthulling

Op de plek waar deze huizen nu staan, stond tot januari 2016 de boerderij van de familie Hooijberg. Zij hebben daar generaties lang gewoond. Gek genoeg heeft het straatje geen straatnaam gekregen, maar is de nummering van de huisnummers uitgebreid met de nummers 35A tot en met 35D.

Uit waardering voor de familie Hooijberg en hun rol in de geschiedenis van Hobrede hebben de nieuwe bewoners hun straatje zelf omgedoopt tot Hofje van Hooijberg‘, zodat we dit als straatnaam kunnen gebruiken. De onthulling is door de familie Hooijberg zelf gedaan, hetgeen hun niet onberoerd liet.

Vrienden van Hobrede

De Vrienden van Hobrede LIVE is een  band van 11 muzikanten uit Hobrede die voor deze Burendag met veel plezier en inzet samen zijn gaan musiceren.

Het repertoire bestond uit zowel (heel) oude nummers als nieuwere muziek, zeg maar van Elvis tot Waylon. Hun optreden werd afgesloten met een aantal Nederlandstalige meezingers.

Foto’s

Hieronder een impressie van Burendag in Hobrede.