Floralia


De Floralia is van oudsher een bloemenfeest waarbij spelen worden gehouden om het volg bijeen te brengen. Het bestuur van de Floralia (de Floor in de volksmond) organiseert jaarlijks verschillende activiteiten die in en om het dorp(shuis) plaatsvinden. De Floralia van Hobrede heeft ongeveer 60 leden en een aantal donateurs.

Planten
In mei deelt het bestuur plantenstekken uit aan de leden. Het is de bedoeling dat de leden de stek tot een prachtplant op laten groeien. De planten worden tijdens het feestweekend op vrijdagavond ingeleverd en vervolgens beoordeeld door een jury. Aan de mooiste planten worden prijzen toegekend. Alle planten worden tentoongesteld in het dorpshuis.

Floralia-weekend

Ieder jaar vindt eind augustus of begin september het feestweekend plaats. Het programma is per jaar verschillend. Katknuppelen, steenwerpen, een feestavond, het rad van Fortuin, een raadspel en een loterij zijn veelal jaarlijks terugkerende activiteiten. Tijdens de feestavond worden de prijzen uitgereikt van de wedstrijden die tijdens het weekend zijn gehouden.

Programma 2018

De Floralia 2018 wordt gehouden op 31 augustus en 1 september. Het programma voor  2018 wordt op deze website gepubliceerd zodra het is vastgesteld.

Bestuur Floralia Hobrede
Samenstelling van Floralia Bestuur Hobrede vanaf december 2017.
– Astrid Steenman
– Martijn Balster
– Irma Steenman
– Kelly Lakeman
– Debora Waitz
– Kiara van Berge
– Gerrit Aberkrom

Gebruik het formulier Contact Floralia om in contact te komen met het bestuur van de Floralia.