Kerstman zwaait in Hobrede 2020 uit


In Hobrede is elk jaar in het Dorpshuis een nieuwjaarsreceptie. In 2021 kan deze door Corona niet doorgaan. Daarom is een alternatief bedacht door aan de hand van een jaaroverzicht van Hobrede 2020 een fors aantal Hobreeërs te vragen om op een filmpje een nieuwjaarswens uit te spreken. Het gaat over klein geluk en groot geluk, klein verdriet en helaas ook groot verdriet. Met familieleden meegeteld die ook op het filmpje staan, heeft ongeveer een kwart van het dorp hieraan meegewerkt.

Om het filmpje onder de aandacht te brengen hebben is toen bedacht om een oliebollen rond te delen, met daarop een briefje dat op de website hobree.nl een leuk filmpje staat.

Om het uitdelen van de oliebollen op oudejaarsdag nog leuker te maken hebben we Hennie Dijkstra gevraagd om met zijn arrenslee en zijn Friese paard Fijkje de kerstman door het dorp te rijden. Hulpjes van de kerstman hebben op een corona veilige wijze (met een emmer aan een stok) en mondkapjes op, de oliebollen aan de bewoners uitgedeeld.

Mede door het mooie weer is dit een heel leuke middag geworden.