Gestrand, een nieuw toneelstuk.


De titel van het nieuwe toneelstuk van onze toneelvereniging is ‘Gestrand’. Stel je eens voor: je gaat met een stel vriendinnen een avondje uit naar de Chippendales, in Eindhoven. Omdat je ruimschoots op tijd vertrekt, besluit je een toeristische route te nemen. Maar dan verdwaal je en kom je vast te zitten op een landweggetje. Je gaat hulp halen bij het enige huis in de buurt. Maar dat had je beter niet kunnen doen…

 

Zo start deze thriller waarin aardig wat spanning zit. Daarom past hier dan ook een waarschuwing: niet geschikt voor heel kleine kinderen en zwangeren en hartpatiënten zitten op eigen risico in de zaal! Er kan gezorgd worden voor medische begeleiding, want dokter Zandstra is immers op het toneel aanwezig, dus als je wat ledematen kwijt wilt… Gelukkig wordt er naast blokkerende hartspieren hier en daar ook wel weer een beroep gedaan op de lachspieren en kijk vooral met speciale aandacht naar het slotakkoord.

Voorstellingen

De voorstellingen van onze Hobreeër toneelgroep “Nieuw Leven” zijn op 12 en 13 januari in het Dorpshuis en zijn in drie bedrijven. Aanvang 20:00 uur. Ze zijn dus niet geschikt voor mensen met zwakke zenuwen. De komische thriller “Gestrand”, geschreven door Mary Bakker-Schoon, doet een keiharde aanslag op je komische gevoel.

 

Spannend ontspannend

Jan Gerard Hooijberg is al jaren een van de acteurs. Hij zegt over dit stuk: “er is al heel veel ellende op de wereld en met dit stuk bieden we de mensen weer eens een avondje ontspanning. Maar wel een spannend avondje.”

 

Nieuw Leven

Enkele acteurs van Nieuw Leven tijdens de repetitie voor Gestrand.

De toneelvereniging bestaat al heel lang. Naast de zeven acteurs die meedoen aan het stuk zijn achter de schermen ook een aantal mensen bezig om het stuk te laten slagen. Denk aan de regisseur, souffleur, make-up, licht, geluid, decor. Maar de toneelvereniging kan nog versterking gebruiken. Heb je talenten die de toneelvereniging kan gebruiken en wil je meedoen, neem dan contact op met Jan Gerard Hooijberg, 06 237 066 35. Je hoeft geen specifieke opleiding gehad te hebben; leren doe je bij het toneel in de praktijk.